Veranderen van sociaal secretariaat in 1-2-3? Zo pakt u het aan!

Overstappen van energieleverancier, verzekeringsmaatschappij of telecomoperator is vandaag de normaalste zaak van de wereld. Maar ook veranderen van sociaal secretariaat kan serieus in uw portemonnee schelen. Vooral de vrees voor veel administratieve rompslomp blijkt een drempel. Geen zorgen, op administratief vlak is veranderen van sociaal secretariaat vrij eenvoudig. Bij je huidige sociaal secretariaat hoef je geen actie te ondernemen. Je vult een ontslagbrief in bij je nieuwe sociaal secretariaat. Hiermee regelen we de overstap, eenvoudig toch?

Integraal Personeelsservice neemt alle administratieve zaken die bij een overstap komen kijken voor zijn rekening. Het resultaat? Voor u en uw werknemers blijft alles bij het oude. Meer nog, uw medewerkers hoeven zelfs niet te merken dat u bij een ander sociaal secretariaat aansluit.

Eerst bepalen we samen met u de dienstverlening die het best bij de behoeften van uw onderneming past. Hier nemen we alle arbeidsrechtelijke en praktische informatie door voor onze samenwerking.

Ten tweede analyseren we de loonvoorbereiding, de verloning en de tewerkstelling. Hierna nemen we het juridisch aspect in diepte door, brengen verbeteringen aan en sturen eventueel bij.

Ten derde wordt het nieuwe HR-systeem overgezet, krijgt u een korte opleiding hierover en maken we kennis. U heeft één vaste aanspreekpunt. 

Kan ik op elk moment overstappen?

De overstap naar een nieuw sociaal secretariaat gebeurt bij voorkeur aan het begin van een nieuw jaar en kan eigenlijk bij elk nieuw kwartaal. Heeft u beslist om over te stappen, dan regelt u dat best vóór 30/06. Zo bent u vanaf 1 januari van het daaropvolgende jaar gelanceerd bij uw nieuwe sociaal secretariaat. Omdat een bedrijf elk kwartaal zijn RSZ-aangifte moet doen, is het niet mogelijk om op een ander moment over te schakelen. Ook moet u natuurlijk rekening houden met de opzegtermijn van uw huidige contract. Dient u uw aanvraag later in, dan gaat die de koelkast in tot het jaar daarna. 

Kan iedereen overstappen?

Elke zelfstandige of onderneming kan naar een nieuw sociaal secretariaat overstappen, op voorwaarde dat u al voldoende lang bij uw huidige sociaal secretariaat aangesloten bent. Wij kijken graag de opzegtermijn van uw huidige contract na.

Wilt u meer weten over het sociaal secretariaat van Integraal Personeelsservice?

Met kennis van zaken maken we werk van uw volledige loonadministratie. Zodat u zich volledig kunt concentreren op úw business.

 

Handig overzicht van fiscale bedragen voor 2019!

De fiscale administratie publiceerde de geïndexeerde bedragen die van toepassing zijn op de inkomsten van 2019. Voor een hele reeks voordelen betekent dit een aanpassing.